İki Sergi

6 Haziran 2017

Okulumuz 10. ve 11. sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri rehberliğinde Tophane’deki Tütün Deposu’nda sergilenen İnci Batuk’un “Galata’nın Görsel Kent Hafızası” (Perşembe Pazarı) adlı fotoğraf sergisini ziyaret ettiler. Romalılardan Cenovalılara ve Osmanlıdan günümüze uzanan tarihi çerçevede ele alınan Galata sokaklarının anlatıldığı sergi, sanatçının açıklamaları doğrultusunda ilgiyle gezildi.

Ardından yine Karaköy’de bulunan Galata Rum Okulu’ndaki Krikor Sahakoğlu’nun “Ütopya” adlı soyut resim sergisi ziyaret edildi. Sahakoğlu sergisinde ütopyanın yeri olarak somut bir ülkeyi, Yunanistan’ı gösteriyor.

Sergi hakkında bizzat bilgi veren Krikor Sahakoğlu ile öğrenciler resimleri birlikte yorumlama fırsatı buldular.