Getronagan Robotik Takımı Türkiye Çapında İkinci Oldu

22 Temmuz 2022

Samsung ve Habitat Derneği tarafından yürütülen SOLVE FOR TOMORROW projesi kapsamında bu yıl Türkiye çapında ilki düzenlenen yarışmada beş öğrenciden oluşan Robotik Takımımız 250 grup arasında 2. oldu. Ödül olarak öğrencilerimize topluca 7.500 TL değerinde teknoloji çeki ile birer teknoloji kiti verildi.

Solve for Tomorrow projesi nedir?

Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik alanlarının iç içe geçerek kullanıldığı müfredatlar arası bir  proje olup fen ve matematik derslerinde öğrenilenleri mühendislik ve teknoloji ile birlikte, kısacası STEM’i (Sience, Technology, Enginering, Mathematics) günlük hayatta etkin bir şekilde kullanmayı amaçlar.

Yarışmaya katılan takımlar aşağıdaki başlıklar özelinde projeler geliştirdiler;

• İklim Krizi
  • Yenilenebilir Enerji
  • Atık Yönetimi
  • Akıllı Şehir Uygulamaları

Mart ayında başlayan ve üç aşamadan oluşan yarışmada ön elemeyi geçerek yarı finale kalan takımımız Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi’ne katılarak proje fikirlerini olgunlaştırma şansı buldular.

10 takım ile birlikte finale kalan kulüp öğrencilerimiz Habitat Derneği’nin Facebook İstasyonu’nda 20 Temmuz 2022 Çarşamba günü seçkin bir jüri önünde sunumlarını yaptılar.

Kulüp öğretmenimiz Alen Taşçıoğlu’nun rehberliğinde çalışan takımımızın sözcüsü 11. Sınıf öğrencimiz Ayk Yusuf Göral yarışmada Akıllı Şehir Uygulamaları kapsamında Şebeke Sızıntı Takip Sistemi adlı projenin sunumunu gerçekleştirdi. Takım arkadaşları Arda Kaplan, Ararat Çalış, Ariana Avcı ve Aleks Maşal jürinin proje ile ilgili sorularını cevapladılar.

Solve for Tomorrow kapsamında düzenlenen yarışmada öğrencilerimiz tasarladıkları teknolojik çözümlerle toplumun ve çevrenin gelişimine sağladıkları pozitif etki için büyük beğeni topladılar.