Getronagan’ın kapıları 125. kez açıldı

28 Eylül 2011

19 Eylül P.tesi günü sabahın erken saatlerinden itibaren Tophane tramvay durağından, Karaköy istikametinden ve de servislerle öğrencilerin kimi ürkek, kimi kendinden emin adımlarla Getronagan’ ın tarihi kapısından içeri girdiler. Sınıf öğretmenleri girişteki koridordan itibaren öğrencileri, onlara eşdeğer heyecan ve mutlulukla karşıladılar. Bir Getronagan geleneği olarak geçmiş yılların mezunları da okullarında ilk günü solumak istemişler, öyle ki okul salonu dışında kat koridorları ve merdivenler de öğrenci, öğretmen, veli ve yönetim kurulu üyeleriyle dolmuştu. Sahne gerisine okulun mezunlarından grafiker Kirkor SAHAKOĞLU tarafından hazırlanan 125. yıl logomuz asılmış, ayrıca sahneye okulumuzun kurucusu, dönemin Patriği Nerses VARJABEDYAN’ ın resmi yerleştirilmiştir.

2011-2012 öğretim yılı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.

Okul müdürü Silva KUYUMCUYAN’ ın Ermenice ve Türkçe olarak yaptığı, okulun tarihçesi, dünü ve bugününü içeren konuşmadan sonra, okulda bu öğretim yılı görevlendirilen Md. Başyardımcısı Erdal KILIÇ Getronagan’ ın başarılarına yönelik duyduğu olumlu sözleri, burada bulunmaktan mutlu olduğunu ve başarı dileklerini belirtti.

Kurucu temsilcisi Garbis BALMUMCUYAN Getronagan’ ın yıllardır süregelen başarısını, bu başarıda öğretmenlerin ve okul müdürlüğünün oynadığı rolü, Getronagan’ da 2 yıldır görev yapan İspanyolca öğretmeni Lizet BAYRAM bir Getronagan’ lı olarak, okulunda görev yapmaktan duyduğu heyecanı belirtti.

Getronagan’ ın geçmişteki Fizik öğretmenlerinden Prof. Dr. Jan KALAYCI bugün de bir veli olarak aramıza katılmış olup, başarı dileklerini belirtti.

Müdürümüz bu öğretim yılı akademik kadromuza katılan öğretim görevlileri; Selin DEMİRCİOĞLU (Matematik), Ali Haydar SEVİ (Fizik), Brian PARKER (İngilizce), Alen TAŞCIOĞLU’ nu (Bilgisayar) tanıttıktan sonra, geçen yılın mezunları sahneye çağırıldılar. Kimya öğretmenlerinden Aras DELİCE mezunların tek tek isimlerini ve üniversitelerde kazandıkları bölümleri okudu. Mezunlar adına, Lori TOLAYAN, Vartuhi Aslin CANCİK, Melisa BERBEROĞLU söz alarak Getronagan’ a duydukları sevgiyi, ayrılmış olmaktan duydukları hüznü ve mevcut öğrencilere de başarılı olmak için çalışmanın önemini vurguladılar. Bu yıl son sınıfta olan öğrenciler adına ise, Aren DADIROĞLU, Artin Can BAHAROĞLU, Sarin AKBAŞ, Arev GARYAN, Rudi Sayat PULATYAN, Lara TARAKCIYAN söz alarak Getronagan’ ın eğitim geleneğini, meşalesini en iyi şekilde devretmeye çalışacaklarını belirttiler.

Okul kurucusu Nerses VARJABEDYAN’ ın ve okula emeği geçiş tüm eğitimci ve yöneticilerin ruhuna ithafen yapılan kuvvetli alkışlarla ve sembolik ders zilinin okul müdürü tarafından çalınmasıyla öğrenciler sınıflara dağıldılar.

Öğretmenler odasında Okul-Aile Birliği tarafından hazırlanan kokteyl masasında öğretmenler, yönetim kurulu üyeleriyle eski mezunların kısa sohbeti öğretmenlere ders programlarının dağıtılmasıyla son buldu ve her yıl olduğu gibi 3. ders saatinden itibaren Getronagan’ da dersler başladı.