2018 Eylül Etkinliklerimiz

30 Eylül 2018

Okulumuz 9. Sınıf öğrencileri 05 Eylül 2018 Çarşamba günü Beyoğlu, Pera ve Galata çevresini; 10. Sınıf öğrencileri Ihlamur Kasrı’nı; 11. Sınıf öğrencileri ise Beylerbeyi Sarayı, S. Haç ve S. Garabet Kilisesi ile Bağlarbaşı Mezarlığını ziyaret ettiler.

05.09.2018 Չորեքշաբթի օր, Թ. Դասարանի աշակերտները, դասարանի ուսուցիչներու առաջնորդութեամբ պտոյտ մը կատարեցին դէպի Ղալաթիա ու Բէրա: Պտոյտի ընթացքին Կեդրոնականի նոր սաները առիթը ունեցան զիրար աւելի մօտէն ճանչնալու ու մտերմանալու:

Ժ. Դասարանի աշակերտները այցելեցին Ըհլամուր Քասրըն որուն ճարտարապետն է Նիկողոս Պալեան: Իրենց դասարանի ուսուցիչներու կողմէ տեղեկութիւն ստացան շէնքին մասին:

ԺԱ. դասարանի աշակերտները այցելեցին Պաղլարպաշը Գերեզմանատուն, Սկիւտարի Ս.Խաչ եւ Ս.Կարապետ եկեղեցիները: Ծրագրին վերջին կայանն էր Պէյլէրպէյի Պալատը: Աշակերտները հոս եւս տեղեկութիւն ստացան Սարգիս Պալեանի կողմէ շինուած շէնքին մասին:

Geleneksel gezilerimizden biri olan “Boğaz Turu”nu tüm öğretmen, öğrenci ve personelimizin katılımıyla 07 Eylül 2018 Cuma günü gerçekleştirdik.

 Կեդրոնական Վարժարանը իրականացուց իր աւանդական պտոյտներէն մին եւս ու 07 Սեպտեմբեր 2018 Ուրբաթ օր, ամբողջական կազմով ծովային պտոյտ մը կատարեց, դէպի Ոսփորի Եւրոպական ու Ասիական ափերուն:

12 Eylül 2018 Çarşamba günü okulumuzda faaliyet gösteren kulüplerin tanıtımı gerçekleşti. Okul tören salonunda yapılan tanıtımlarda, kulüp öğretmenleri bu yıl yapılacak faaliyetler, geçen yıl katıldıkları etkinlikler ve kulüplerin işleyişi hakkında öğrencileri bilgilendirdiler. Bu yıl okulumuzda, Kültür ve Edebiyat, Müzik, Resim / Görsel Sanatlar, Bilgisayar, Robotik, Tiyatro, Kütüphanecilik, Sivil Savunma, Satranç, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma, Spor, Bilim – Fen ve Teknoloji, Stem, Fotoğrafçılık, Felsefe, Matematik ve Zeka Oyunları, İngilizce, Girişimcilik, Model Birleşmiş Milletler olmak üzere 18 kulüp faaliyet göstermektedir.

12 Սեպտեմբեր 2018 Չորեքշաբթի օր ընկերային ակումբներու ծանօթացումները կատարուեցան վարժարանիս սրահին մէջ: Ուսուցիչ եւ աշակերտները տեղեկութիւն տուին ակումբներու ծրագիրներու եւ անցեալ տարուան ձեռնարկներու մասին:

14 Eylül 2018 Cuma günü 9. Sınıf öğrencilerimiz, sınıf öğretmenleri eşliğinde Yıldız Korusu’nu ziyaret ettiler.

14 Սեպտեմբեր 2018 Ուրբաթ օր 9րդ դասարանի աշակերտները, այցելեցին Եըլտըզ Պուրակը:

28 Eylül 2018 Cuma günü 12. Sınıf öğrencilerimiz sınıf öğretmenleri rehberliğinde Balat, Eyüp ve Fener gezisi yaptılar. Gezinin ilk durağı olan Bulgar Kilisesi ve Patrikhanesi hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra Eyüp S. Asdvadzadzin ve Balat S. Hreşdagabed kiliselerini ziyaret ettiler. Son olarak ise Fener’de bulunan tarihi Fener Rum Lisesi’ne giden öğrencilerimiz, okul müdürü Dimitris Zotos tarafından karşılandılar ve okulun tarihçesi hakkında bilgi aldılar.

28 Սեպտեմբեր 2018 Ուրբաթ օր 12րդ դասարանի աշակերտները, իրենց ուսուցիչներով այցելեցին Պալաթ, Էյիւպ եւ Ֆէնէրը: Պտոյտին առաջին կայանն էր Պուլկար Եկեղեցին եւ Պատրիարքարանը, ուր տեղեկութիւններ ստացանք ուղղեցոյցին կողմէ: Այցելեցինք նաեւ Էյիւպի Ս. Աստուածածին եւ Պալաթու Ս. Հրեշտակապետ եկեղեցիները: Վերջին կայանն էր Ֆէնէրի Յունաց Վարժարանը: Հոն եւս դպրոցին եւ պատմական շէնքին մասին տեղեկութիւն ստացանք դպրոցի տնօրէն Տիմիդրիս Զօթօսի կողմէ: