Birlikte Yaşama Ödülleri

20 Kasım 2012

“Birlikte Yaşama Ödülleri” Sahiplerini Buldu

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) tarafından bu yıl 5’incisi, Birlikte yaşama kültürüne katkıda bulunan kişi ve kurumlara verilen 2012 Birlikte Yaşama Ödülleri İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödüle “Toplumsal Alanda Örnek Davranış ve/veya Girişimler ”  alanında Aşure – Anuşabur Projesi ile Özel Getronagan Ermeni Lisesi ve Prof. Mümtaz Turhan Anadolu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri layık görüldü.

Törene Meclis Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Süryani Ortodoks Cemaati lideri Yusuf Çetin, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Ödüller ve sahipleri şöyle:
Edebiyat: Hilmi Yavuz
Bilimsel Çalışma: Nilüfer Göle
Görsel Medya: Dünya TV
Yazılı Medya: Agos Gazetesi
Toplumsal Alanda Örnek Davranış Girişimler; Aşure – Anuşabur Projesi ile Mümtaz Turhan Lisesi ve Özel Getronagan Ermeni Lisesi öğrencileri
Görsel, İşitsel Sanatlar ve Sahne Sanatları: Antakya Medeniyetler Korosu
Sosyal Kültürel Kaynaşma: Süryani Cemaati Mardin Metropoliti Saliba Özmen ve Batmanlı kanaat önderi Hacı Mirza Demir.