Taniel Varujan’ı Andık

18 Mayıs 2015
“Dünyanın doğu tarafında Barış olsun.
Dünyanın batı tarafında Bereket olsun.
Dünyanın kuzey tarafında Bolluk olsun.
Dünyanın güney tarafında Ağaçlar meyveye dursun.”

3 Mayıs 2015 Pazar günü Şişli Kent Kültür Merkezi’nde Lisemiz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından; şair, eğitimci ve düşünür Taniel Varujan’ı ölümünün yüzüncü yılında anmak için bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik okul müdürümüz Silva Kuyumcuyan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Varujan’ın İstanbul’a gelişi, eğitim hayatı, ilk gençlik yılları ile ailevi yaşantısı, gece için hazırlanan kısa filmler, şiirler ve sunumlarla izleyiciye aktarıldı.

Program, 9. sınıf öğrencilerimizin, BGST dansçılarından Banu Açıkdeniz’in eğitmenliğinde hazırladığı dans gösterisi ve Boğos Çalgıcıoğlu’nun yönettiği ‘Emin misiniz?’ adlı oyunla devam etti.

Etkinliğin sonunda, izleyiciler arasında bulunan, Varujan’ın amcasının torunu Serovpe  Çubukkaryan bir konuşma yaptı.

Anma etkinliğinin sonunda, 15 Nisan’da Ermeni liselerinden öğrencilerin katılımıyla okulumuzda yapılan Taniel Varujan konulu resim atölyesinin ürünleri sergilendi.